Ajankohtaista

31.1.2018

Painonpudotus

Mikäs olisikaan ajankohtaisempaa kuin uudenvuoden lupauksiin useasti liitetty painonpudotus. Painonpudotus menetelmiä on lähes yhtä monta kuin on ihmisiäkin ja voi veljet kun pitäisi päättää mitä lähteä noudattamaan. Mutta painonpudotuksen ei todellakaan tarvitse olla monimutkaista, muutama helppo perusasia vie jo pitkälle. Ensinnäkin tärkeä elementti painonpudotuksessa on vesi, kehomme on suurimmaksi osaksi vettä ja sitä tulee saada riittävästi, jotta elimistömme toimii oikein. Se että elimistömme toimii oikein vaatii myös ravintoa ja sitä tarpeeksi. Usein törmää painonpudottajiin, jotka kituuttelevat liian pienillä annoksilla tai syövät liian harvoin. Kun painoa lähtee pudottamaan on tärkeää pitää mielessä että elimistömme tarvitsee vitaaliaineita, jotta se toimii oikein ja kun annoksia pienennetään vitaaliaineiden määräkin vähenee, jolloin on suositeltavaa syödä lisäravinteita jotta elimistö toimii normaalisti. Myös moni painonpudottaja erehtyy luulemaan että liikkumalla enemmän saadaan painoputoamaa. Liikunta lisää elimistön energiantarvetta ja tämä tekee painonpudotuksesta vielä vaikeampaa kun energiansaanti on jo lyöty minimiin. Liikaa on liikaa, niin liian vähän kuin liian paljonkin, joten kultainen keskitie on tärkeää löytää.

Painonpudotus kaloreita laskemalla.

Jos olet numeroiden perään ja tykkäät laskeskella ja punnita päivittäisiä aterioitasi tämä on sinua varten. Puhelimiin löytyy hyviä aplikaatioita, joihin voit kerätä dataa päivän aikana syömistä aterioistasi ja päivän päätteeksi katsoa oletko pysynyt aisoissa. Useimmissa sovelluksissa on myös valmiiksi rakennetut rungot painonpudottamiseen, jossa tarkoitus on pysyä tietyn verran alle päivittäisen kuluttamisen. Jos oikein viimeisen päälle haluaa tämän tehdä suosittelen matkaan mukaan vähintään aktiivisuusrannekkeen, jolla pystyt mittaamaan päivittäisen energiankulutuksesi.

 

Painonpudotus puhtaalla ruoalla.

Tämä on ehdottomasti se minkä puolesta me liputamme. Ei lasketa kaloreita ja syödään mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Eli paljon kasviksia ja vihanneksia sekä lihaa tai lihankaltaisia valmisteita. Kasvikset ja vihannekset raakana tai kevyesti wokattuna, jolloin vitaaliaineet säilyvät. Syödään 4-5 ateriaa päivässä ja joka aterialla pitäisi syödä itsensä kylläiseksi, ei ähkyyn vaan kylläiseksi. Nälkä pysyy todella hyvin hallussa ja hiilihydraattien aiheuttamat verensokerin nousut ja laskut ovat historiaa. Tässä oppii myös löytämään itselleen sopivat annoskoot, itse käytän mittayksikköinä kouraa. Yksi kourallinen salaattia ja yksi kourallinen proteiinia.

 

Oli menetelmä mikä tahansa, pysyvät muutokset vaativat sen että niistä tulee tapa. Syö arkipäivät hyvin ja anna itsellesi viikonloppuisin hieman löysää mutta älä vedä överiksi.